fekete feliratos logo

Grafikai tervezés

A grafikai tervezés folyamata. Mi fog történni a szerződéskötés után?

Személyesen vagy e-mailben/telefonon egyeztetjük az igényeket.

A konzultáció eredményeként összeállítok egy kérdéssort (briefet), amely kitöltésével a megrendelő segít meghatározni a fontos kérdéseket (célközönség, versenytársak, design, például logótervezés esetében a forma és a színek, weboldal esetében arculati elemek, valamint tartalomra vonatkozó sarkalatos pontok.

A választott stílusnak megfelelően felvázolom a terveket (pl. logó esetében kétféle irányt, weboldal esetében az oldalak elrendezését és a folyamatokat), majd egyeztetjük, hogy pontosan mi kerüljön kidolgozásra.

Javaslatokat adok a betűtípusra (logó esetén néhány, a koncepcióba illeszkedő betűtípussal elkészítem a logót fekete-fehér verzióban, weboldal esetén is ezen a ponton kerülnek kiválasztásra a használandó fontok).

Mutatok pár színállást a briefben leegyeztett színekkel és véglegesítem a logót. Weboldal esetén az arculati színeket alkalmazom.

A megrendelő által jóváhagyott logót különböző formátumokban elmentem (vektoros és pixeles). A weboldalnál a jóváhagyást követően elvégzem az alap SEO beállításokat, összekötöm a keresőkkel (pl Google) és kiélesítem.

Átadom a logócsomagot, amely tartalmazza a logóváltozatokat, valamint egy arculati táblát, amiben szerepelnek a színkódok, a betűtípus, valamint, hogy melyik formátumot mire érdemes használni. Weboldal esetében, amennyiben van rá igény, készítek egy videós útmutatót az adminfelület kezeléséről vagy karbantartási szerződés keretében vállalom a honlap rendszeres frissítését.

webjoy design logo
ivanyizsofiadesign magyar
ivanyizsofiadesign angol