Webdesign rózsaszín szívecskékkel

Mesteri tanácsadáshoz mesteri weboldal jár

Kedves ismerősöm, Weinecker Andrea, párkapcsolati coach és házassági tanácsadó felkért a weboldala elkészítésére. A honlap alapvető célja megismertetni Andreát és a szolgáltatásait, de tartalmában ennél azonban sokkal többet nyújt a látogatónak. Andrea segít azokon, akik elakadtak a kapcsolatukban, sőt azoknak is, akik még nem találták meg az igazit.

Andrea tudatos és precíz nő. Ez megmutatkozott a közös munka során is. Minden részletre odafigyel, emiatt ugyan elhúzódott a tervezés, de azt gondolom a végeredmény igazolja azt, hogy megérte a fáradságot. Egy igényes, szép ugyanakkor célorientált, felhasználóbarát weboldal született. Pont, amilyet én is ígérek az ügyfeleimnek.

A webdesign részei (színek, formák és betűk)

A munka egyik első lépése volt, hogy meghatároztuk a színpalettát, amivel dolgoztunk. Ez a későbbiekben kiegészült egy sötétebb arany színnel, de alapvetően ezt a színpalettát alkalmaztam.

Az arany és a rózsaszín találkozása

A designelemek egymással harmóniát alkotnak, visszatérő elem pl. az egyes szövegblokkokat elválasztó szívecskés vonal, valamint a felsorolásoknál megjelenő szív ikon.

A fejléc fotói minden oldalon egységet alkotnak és csak a szöveg változik rajtuk.

A betűtípus kiválasztása

Az oldalnak alapvetően nők a követői, ezért nőies designt terveztem az oldalnak. Nőies formák, nőies színek. Az ehhez passzoló betűtípusnak is nőiesnek kellett lennie. Az Italianno fontra esett a választásom, amit Andrea is jóváhagyott. Az Italianno egy nagyon finom vonalú, lágy ugyanakkor mégis figyelemfelkeltő betűtípus.

Minden szépsége ellenére ennek, mint általában a script (kézzel írott) betűtípusoknak van egy hátránya: nehezen olvasható. Emiatt csak kiemeléseknél és idézeteknél alkalmaztam. Törekedtem rá, hogy a kenyérszövegben ennél jóval egyszerűbb, felhasználóbarátabb font legyen. Az Open Sans jó döntésnek bizonyult.

A weboldal tartalma

Ügyfelem mindent biztosított számomra a szöveges tartalmat illetően, így egy igényes, részletekbe menő, minden célcsoportra fókuszáló weboldal született. Van itt minden, ami egy látogatót érdekelhet párkapcsolati témában: blog, eseményoldal, szolgáltatások célcsoportokra bontva, sőt még ingyenesen letölthető színes-szagos “könyvecske is” .

A weboldal működésének háttere

A weboldal természetesen reszponzív és WordPress tartalomkezelő rendszeren alapszik. A honlaphoz választott Enfold egy könnyen kezelhető téma, számos funkcióval, ami megkönnyítette a weboldal szerkezetének a felépítését. Ami a hátránya, hogy a rengeteg funkcionalitás a Pro verzió ellenére is nagyon sok kódolással járt a weboldal felépítése. Ez önmagában nem probléma, de ha azt vesszük, hogy Pro verzióról van szó, elvárható lenne, hogy ne kelljen annyit kódolni. Mindazonáltal elismerem, hogy a téma supportja meglehetősen felkészült és azonnal segít, ha elakad a user.

A végeredmény: https://kapcsolattartosan.hu/

Összefoglalva egy nagyon szép weboldal született és szívből remélem, hogy ügyfelem Andrea is elégedett a munkámmal.

Amennyiben Te is szeretnél vállalkozásodnak vagy akár a hobbidnak egy weboldalt, keress bátran!

További munkáim a témában: https://webjoy.hu/reszponziv-weboldal-keszites/