Logó tervezése a Tarcsapuszta Horgásztónak

A logó tervezése a Tarcsapuszta Horgásztó részére nem volt bonyolult feladat számomra, sokkal inkább szórakoztató. Az olykor még felbukkanó gyermeki lelkem egy abszolút játékos halacskát képzelt el a Tarcsapuszta Horgásztó logójának. Valószínűleg kislányom is motivál az ilyen gyermeki irányra, ami a stílust illeti.

Halacska a logóban

Ügyfelemnek nem volt konkrét kérése a hal fajtájára vonatkozóan. Abból indultam ki, hogy milyen halakat fognak gyakran a tóban. természetesen ezek a ponty, a keszeg, az amúr és természetesen a HARCSA.

Már a domain név kiválasztásánál is előkerült a harcsa szó, mivel felmerült, hogy lehetne a honlap neve tarcsaharcsa.hu. Ez azért azt gondolom, hogy túlzás lett volna. Ehelyett lett a település neve, ahol a tó található. Szóval a harcsa név ugrott. – A weboldal készítésének folyamatáról és a végeredményről egy következő posztom fog szólni. –

Ok, a honlap nevében nem jó a harcsa, de miért ne lehetne benne a logóban? Ez a gondolat tetszett az ügyfelemnek is, vagyis ceruzát ragadtam és megrajzoltam a harcsát.

A logó színeiben türkizzöld és fekete. Azt gondolom ezek a színek illenek egy tóhoz. Kifejezi a természet közelségét. A harcsa figurája kedves, kifejező és utal arra, hogy itt horgászni lehet. Igyekeztem, hogy a harcsa rajza hasonlítson egy igazi harcsára… ügyfelem szerint ez jól sikerült. Remélem, hogy jó szolgálatot tesz számára ez a logó és általa jobban rögzül majd az emberek fejében, hogy létezik egy olyan csodás hely hazánkban, mint a Tarcsapuszta Horgásztó.

Mi történik, ha valaki logó tervezésre kér fel engem?

Ha valaki nálam logót terveztet, akkor annak mindig az alábbi a menete:

  1. Megkapom a briefet (feladat leírása) az ügyféltől, amiben részletesen leírja, hogy mit szeretne látni a logóban, milyen stílust kedvel, és azt is elmondja, hogy mit kerüljek el.
  2. Az ügyfél kérésének megfelelően elkészítek 2-3 különböző logóvariációt.
  3. Az ügyfél kiválasztja a neki tetsző irányt, és amennyiben szükséges, módosítok. Az ár, amiben megegyeztünk, két ingyenes módosítási kört tartalmaz.
  4. Miután elkészült a végleges logó, azt vektoros és pixeles fájlformátumokban adom át (svg, ai, jpg, png), valamint a fontfájlokat is, amiket a logó tartalmaz.
  5.  Ajándékba adok minden ügyfelem részére egy ún. arculati táblát, amely az alábbiakat tartalmazza:
  • a logóban használt színek színkódjait (RGB, CMYK, hexakód)
  • a logóban használt betűtípusokat
  • bemutatót, hogy miként illeszkedik az elkészült logó a különböző felületekhez

A Tarcsapuszta Horgásztó logója moodboardon (hangulati táblán) bemutatva:

További logóim itt tekinthetőek meg: https://webjoy.hu/logo-tervezes/