Reszponzív weboldal készítés

A reszponzív weboldal készítés a fő profilom. Ez abszolút indokolt, mivel az online jelenlét 2021-ben elengedhetetlen.

E program részletesen kitér a kkv szektor jövőbeli növekedésére. Ennek egyik sarkalatos pontja, hogy a cégbejegyzéshez, illetve nyilvántartásban maradáshoz (adószámhoz) feltételként írja elő a vállalati honlapot, vagy közösségi platformon készített oldalt, amely emelhetné a cégek láthatóságát.

A fent említett program felveti az ingyenes weblapépítő alkalmazás lehetőségét, amelyet “mindenféle informatikai szaktudás nélkül is lehet használni.”

Való igaz, hogy léteznek ilyen programok, sőt ingyenes weboldalkészítő tanfolyamok is. Kezdetnek talán nem is lenne rossz ez a megoldás a vállalkozó számára. Azonban úton-útfélen szembetalálom magam én is azzal, hogy olyanok keresnek meg, akiknek mégiscsak problémát jelent egy saját honlap elkészítése, és ami még kacifántosabb, a hosszútávú karbantartása, tartalomfrissítése.

MI ENNEK AZ OKA?

AZ IDŐ HIÁNYA!

A kezdő vállalkozásnak leginkább az ideje kevés! Ami pedig van azt szeretné arra a tevékenységre fordítani, amiért létrehozta a vállalkozást!

A PÉNZ HIÁNYA!

A kezdő vállalkozás viszi a pénzt, ezt tudjuk. Aki pedig nem szeretne még egy weblapért is fizetni az azt gondolja, hogy majd megtanulja a honlapkészítést  egy ingyenes képzésen és minden megoldódik. Sajnos ez nem így van. Mert még ha az idejét rá is áldozta a képzésre és el is kezdte saját maga “összelegózni” a honlapot, beletörik a bicskája. De miért?

A MINŐSÉG HIÁNYA! A MEGTERVEZETT DESIGN HIÁNYA!

Ugyanis ezek a képzések arra valóban jók, hogy egy alap weboldalt összehozzon az ember… de mire megy vele? Mi lesz az eredménye?

Egy honlap, ami:

  • nem tükrözi a cég identitását, célját
  • nem adja vissza a cég által képviselt értékeket
  • nem tűnik ki a versenytársai közül
  • nem található meg az internetes keresőkben.

E hiányosságoknak az az egyszerű oka, hogy a legtöbb ingyenes tanfolyam semmilyen tudást nem ad át arról, hogy milyen egy jó webdesign és, hogy azt hogyan lehet elkészíteni. (Hozzáteszem, nem is kötelessége, mert a webdesign és a grafika az már két másik, teljesen különálló terület, ugyanakkor feltételei egy egyedi, kreatív és célját elérő weboldalnak).

Az a honlap viszont, ami nemcsak egy ingyenes, általában WordPress tanfolyam alapján készül el:

  • online kommunikálja a vállalkozás üzeneteit, amelyet a grafikai elemekkel egy egyedi és érdekes világba helyezve ad át
  • beazonosítja magát a látogató/érdeklődő/ügyfél fejében egy komplex arculattal, amelynek alapeleme a céglogó
  • kitűnik a versenytársai közül
  • a keresőoptimalizálásnak köszönhetően a weboldalt indexelik a keresők, ennélfogva elérhető lesz az érdeklődők számára.

Ami pedig még biztosan nem érhető el egy ingyenes tanfolyamon az a folyamatos ellenőrzés, frissítés, karbantartás, valamint a weboldal biztonságossá tétele, hogy az arra illetéktelen személyek ne tudjanak belépni a honlap szerkesztőfelületére és károkat okozni, vagy akár a teljes tartalmat megsemmisíteni.

Jól látható, hogy a jó honlap egyedi designnal és tartalommal minőségi mércéje egy vállalkozásnak, legyen az régi vagy új cég.

Az általam készített weboldalak jól használhatóak, modernek, és természetesen reszponzívak, ami azt jelenti, hogy megjelenésük bármely okoseszközön tökéletes. Témájában elsősorban informatív, bemutatkozó oldalakat készítek olyan stílusban, ami illeszkedik cége arculatába.

Miért van szüksége egy kisvállalkozásnak weboldalra?