Logó tervezés

Új logó tervezés induló vállalkozásoknak. Meglévő logó átalakítása, valamint teljes arculat redesign. Használja logóját minden felületen és legyen egyértelmű a kommunikációja!

A logó a vállalkozás legelső és legfontosabb vizuális eleme. Erre épül az arculat többi része. Különösen frissen megalakuló vállalkozások esetében fontos egy olyan kép, amely beazonosítja őket. Ez a kép a logó. A logó tervezése nem probléma többé, itt jó helyen jár, ha egyedi, markáns, ugyanakkor ízlésének megfelelő kreatív munkát szeretne.

Ha elfogadjuk, hogy ma már az online jelenlét szinte minden iparágban elengedhetetlen, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy egy hiteles, jól megtervezett arculat nélkül nem képes működni, vagyis logóra mindenképpen szüksége van. Ebből indul ki  és ide vezet vissza minden. A logó, amennyiben nem bonyolult, könnyen megjegyezhető, kifinomult és jól igazítható az egyes kommunikációs felületekhez, az a legjobb szolgálatot teszi a cég számára. Nagyon ritka, hogy a megbízásaim kizárólag a logó tervezésre korlátozódnak, mivel annak is van külön tudománya, hogy ezt a logót hogyan helyezzük el abban a környezetben, ahol kapcsolatot szeretnénk teremteni az ügyfeleinkkel.

Ha valaki nálam készíttet logót, akkor annak mindig az alábbi a menete:

  • Megkapom a briefet (feladat leírása) az ügyféltől, amiben részletesen leírja, hogy mit szeretne látni a logóban, milyen stílust kedvel, és azt is elmondja, hogy mit kerüljek el.
  • Az ügyfél kérésének megfelelően elkészítem a logót, szükség esetén  két különböző variációt.
  • Az ügyfél kiválasztja a neki tetsző irányt, és amennyiben szükséges, módosítok. Az ár, amiben megegyeztünk, két ingyenes módosítási kört tartalmaz.
  • Miután elkészült a végleges logó, azt vektoros és pixeles fájlformátumokban adom át (svg, ai, jpg, png), valamint a fontfájlokat is, amiket a logó tartalmaz.

Ajándékba adok minden ügyfelem részére egy ún. arculati táblát, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • a logóban használt színek színkódjait (RGB, CMYK, hexakód)
  • a logóban használt betűtípusokat
  • bemutatót, hogy miként illeszkedik az elkészült logó a különböző felületekhez

Az általam készített logók különböző felületeken: