Funkcionális honlaptervezés horgász témában

Bors Csaba, kedves horgász ismerősömnek készítettem logót, majd később a honlaptervezés is a feladatom lett.

Ezt a logót a Bodorcompó Horgász Közösségi Portál weboldalára szánta, és első gondolata az volt, hogy ő maga készíti el a weboldalát egy WordPress tanfolyam segítségével. Ennek előnyeiről és buktatóiról, valamint arról, hogy egyáltalán mi az a “bodorcompó” készítettem vele egy interjút, ami hamarosan itt az oldalon is megjelenik.

Bodorcompó logó pólón is jól mutat!

Weboldal ügyfélorientáltan

Amikor a logót készítettem Csabának, tökéletesen megértettem mi a célja a weboldallal: a horgászok minőségi közösségi terét létrehozni (akik elsősorban lelkes amatőrök). Ebből kifolyólag adta magát a tartalom: cikkek, blogbejegyzések, egy fórum a regisztrált felhasználóknak, valamint egy kuriózum, az úgynevezett fogási napló, amely segítségével bárki megoszthatja a többiekkel, hogy hol, mikor mit fogott és képet is feltölthet hozzá. Ennek vizuális és technikai megtervezése volt az én feladatom.

A webdesignra vonatkozóan a színpalettát úgy választottam ki, hogy az harmonizáljon a logó színeivel. A fejlécbe egy saját fotó került a logóval. Az oldal felépítése rendkívül egyszerű és érthető, valamint a könnyen kezelhetőség volt az egyik fő szempont. Tervezetten nagy felületek is maradtak az oldalsávban, partnereknek, jövőbeni együttműködések céljából.

A bodorcompo.hu elemei

  • Cikkek, amelyekhez adott a hozzászólás lehetősége
  • Érdekes és olvasmányos blogbejegyzések, melyek egy része a horgász személyes élményeiről mesél
  • Fórum: a facebookon túl is lehet közösséget építeni!
  • Fogási napló: beszámoló, valamint fénykép feltöltési lehetőség a kifogott halakról (ez segítség lehet a horgászoknak, hogy az egyes területeken mi fogható).
Az első fogás

A weboldal készítés során ügyfelem az alábbiakat tapasztalta: időt és pénzt spórolt meg azzal, hogy rámbízta ezt a feladatot. Amennyiben te is szeretnél inkább a saját szakterületedre, a vállalkozásodra koncentrálni ahelyett, hogy magad próbálod meg elkészíteni a weboldalad – összességében sokkal drágábban – akkor keress meg és segítek megtalálni a megoldást a problémádra!

Olvasd el!

A végeredmény:

bodorcompo.hu