Bodorcompó Logó

Bodorcompó Horgász Közösségi Portál logó tervezése

A Bodorcompó Horgász Közösségi Portál logó tervezése volt a 2018-as év egyik grafikai projektje. Egy kedves ügyfelem, Bors Csaba részére terveztem a logót a készülő weboldalához, ami gyakorlatilag a horgászok fóruma lesz. Hogy hogyan készül el ez a weboldal és miért, arról szóljon majd egy későbbi poszt.

A logó tervezése:

Ügyfelem kifejezett kérése volt, hogy a bodorka és a compó halak jelenjenek meg egyszerre a grafikában. A tervezés menete az volt, hogy kerestem valós halakról készült fotókat, ami alapján megrajzoltam körvonalakkal a halat, mégpedig úgy, hogy az eleje a bodorka, a vége pedig compó legyen. A halak jellegzetes színe az olajzöld és a narancs, ezért ezeket a színeket jelenítettem meg a logó színes változatában.

Ha valaki nálam logót terveztet, akkor annak mindig az alábbi a menete:

  1. Megkapom a briefet (feladat leírása) az ügyféltől, amiben részletesen leírja, hogy mit szeretne látni a logóban, milyen stílust kedvel, és azt is elmondja, hogy mit kerüljek el.
  2. Az ügyfél kérésének megfelelően elkészítek 2-3 különböző logóvariációt.
  3. Az ügyfél kiválasztja a neki tetsző irányt, és amennyiben szükséges, módosítok. Az ár, amiben megegyeztünk, két ingyenes módosítási kört tartalmaz.
  4. Miután elkészült a végleges logó, azt vektoros és pixeles fájlformátumokban adom át (svg, ai, jpg, png), valamint a fontfájlokat is, amiket a logó tartalmaz.
  5.  Ajándékba adok minden ügyfelem részére egy ún. arculati táblát, amely az alábbiakat tartalmazza:
  • a logóban használt színek színkódjait (RGB, CMYK, hexakód)
  • a logóban használt betűtípusokat
  • bemutatót, hogy miként illeszkedik az elkészült logó a különböző felületekhez

A fenti folyamat a Bodorcompó logóján bemutatva:

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha Ön is szeretne egyedi logót vállalkozásának, forduljon hozzám bizalommal. További logóterveim itt érhetőek el.