Új honlap tervezése

A Gyógysziget magánrendelő arculatváltása és új honlapjai

Felajánlottam drága gyógytornászomnak Dr. Mészárosné Tallián Zsuzsának, hogy készítek neki és a férjének, aki tüdőgyógyászattal foglalkozik, egy-egy új honlapot a régi, elavult “gyógyszigetes” oldal helyett.  Ez volt az eredeti: http://www.gyógysziget.hu/

Az arculatváltást két új “márkanév” a kmed (mint kinetomed) és pulmed (mint pulmonológia) kitalálásával kezdtem. Ezekhez készítettem logókat.

A kmednél a madár a szabad mozgást, míg a pulmednél a kunkori forma a tüdőt szimbolizálja. Színeiben a kmed-nél a kék, a pulmed-nél pedig a zöld az uralkodó szín. Ez visszaköszön a honlapon, a névjegyen és a cégtáblán is.

Amellett, hogy így megkülönböztethető a célcsoport fejében, hogy a rendelőben két teljesen különböző gyógyászati terület érhető el, azért is egészítettük ki a Gyógysziget nevet, mert a régi weboldal domain nevében nem volt túl szerencsés az ékezetes szó. Ékezet nélkül pedig sajnos már létezik ezzel a névvel egészségügyi szolgáltató, ráadásul itt Szigetszentmiklóson. Marketing szempontból pedig ez eléggé hazavágja a “mi” rendelőnket.

Szóval, megszületett a logó. A weboldalt mindenképpen könnyen átláthatóra terveztem, ez szerintem sikerült. Színeiben harmonikus, természetközeli. Az azonos wordpress-sablon a kmed.hu-nál és a pulmed.hu-nál szándékos, mivel ez a kapocs kettejük közt, mutatva, hogy egy cégről van szó.

Az új honlap különlegessége (főként a betegek számára) az időpontfoglaló. Innen is arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy használják, hiszen így előre láthatják a szabad időpontokat, mindig elérhető (nem úgy, mint az orvos, főleg kezelés alatt), valamint visszaigazolást kapnak emailben a foglalásról. Ha pedig mégsem tudnak elmenni a kezelésre, könnyen lemondhatják azt az emailben lévő link segítségével. Egyszóval, szerintem ez egy szuper kis eszköz az oldalon.

Dr Mészáros Imre és Dr Mészárosné Tallián Zsuzsanna szeretettel vár mindenkit az új honlapokon: https://kmed.hu/ és https://pulmed.hu/ !