A Gyógysziget magánrendelő arculatváltása

Felajánlottam drága gyógytornászomnak Dr. Mészárosné Tallián Zsuzsának, hogy készítek neki és a férjének, aki tüdőgyógyászattal foglalkozik, egy-egy honlapot a régi, elavult “gyógyszigetes” oldal helyett.  Ez volt az eredeti: http://www.gyógysziget.hu/

Az arculatváltást két új “márkanév” a kmed (mint kinetomed) és pulmed (mint pulmonológia) kitalálásával kezdtem. Ezekhez készítettem logókat.

A kmednél a madár a szabad mozgást, míg a pulmednél a kunkori forma a tüdőt szimbolizálja. Színeiben a kmed-nél a kék, a pulmed-nél pedig a zöld az uralkodó szín. Ez visszaköszön a honlapon, a névjegyen és a cégtáblán is.

Amellett, hogy így megkülönböztethető a célcsoport fejében, hogy a rendelőben két teljesen különböző gyógyászati terület érhető el, azért is egészítettük ki a Gyógysziget nevet, mert a régi weboldal domain nevében nem volt túl szerencsés az ékezetes szó. Ékezet nélkül pedig sajnos már létezik ezzel a névvel egészségügyi szolgáltató, ráadásul itt Szigetszentmiklóson. Marketing szempontból pedig ez eléggé hazavágja a “mi” rendelőnket.

Szóval, megszületett a logó. A weboldalt mindenképpen könnyen átláthatóra terveztem, ez szerintem sikerült. Színeiben harmonikus, természetközeli. Az azonos wordpress-sablon a kmed.hu-nál és a pulmed.hu-nál szándékos, mivel ez a kapocs kettejük közt, mutatva, hogy egy cégről van szó.

Az oldal különlegessége (főként a betegek számára) az időpontfoglaló. Innen is arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy használják, hiszen így előre láthatják a szabad időpontokat, mindig elérhető (nem úgy, mint az orvos, főleg kezelés alatt), valamint visszaigazolást kapnak emailben a foglalásról. Ha pedig mégsem tudnak elmenni a kezelésre, könnyen lemondhatják azt az emailben lévő link segítségével. Egyszóval, szerintem ez egy szuper kis eszköz az oldalon.

Dr Mészáros Imre és Dr Mészárosné Tallián Zsuzsanna szeretettel vár mindenkit a https://kmed.hu/ és https://pulmed.hu/ oldalon!